January 16, 2019

Nem károsít

4. Emberi egészséget, környezetet nem károsít: a hatóanyagok – az innovatív bevivő anyagnak köszönhetően – 1-2 nap alatt fixálódnak a faanyagban, ezért a védőszer lakókörnyezetben is alkalmazható.

Mit jelent ez?

A felületkezelést követően a faanyagvédőszer beszívódása révén a hatóanyag a bevivő anyaggal együtt  bejut a faanyag belsejébe, majd hosszú időre fixálódik (a gyártó 10 éves garanciát vállal a termék hatékonyságára).

A felületkezelést követően – a környezeti feltételektől függően – 24-48 óra szükséges ehhez a fixálódási folyamathoz, ez idő alatt – hasonlóan más biocid tartalmú faanyagvédőszerekhez – nem javasolt védőfelszerelés nélkül a légtérben tartózkodni.

A fixálódási folyamat és szellőztetés után a légtérben már nincsenek hatóanyagok (vagyis biocid anyagok). A teljes száradási folyamat – beleértve a bevivő anyag kipárolgását is – a környezeti körülményektől (páratartalom, szellőzést, stb.) kb. 3-4 hétig tart, ezt követően javasolt a további felületkezelő anyagok (lazúr, lakk, stb.) felvitelét elkezdeni (ellenkező esetben előfordulhat a felületkezelő anyagok hólyagosodása, foltosodása).